Maapirnitalu

Mahekasvatatud maapirn

  • Avaleht
  • Meie lugu
  • Tooted
  • Maapirnist
    • Mis on maapirn?
    • 7 põhjust, miks maapirni süüa
    • Mis on inuliin?
    • Maapirni kasvatamine
    • Maapirnist rahvameditsiinis
    • Huvitavat
    • Maapirnist meedias
  • Maapirnitoidud
  • Kontakt

Maapirni-kartulivorm peekoniga

31. aug. 2016 by admin

Neljale sööjale

Valmistamisaeg 20 minutit + 30-40 minutit ahjus

  • 500 g maapirne
  • 500 g kartuleid
  • 100 g toorsuitsupeekonit
  • 1 sl võid
  • 100‒150 g riivitud juustu
  • soola ja musta pipart
  • 3 dl kohvikoort
  • hakitud lehtpeterselli või tilli

 

Määri ahjuvorm võiga.

Koori ja viiluta maapirnid ja kartulid ning lao vormi vaheldumisi riivitud juustu ja peekoniribadega. Maitsesta igat kihti soola ja musta pipraga ning puista peale hakitud tilli või peterselli. Pealmine kiht võiks olla kartulid + peekoniribad.

Kalla peale koor ja puista veel üle riivitud juustuga.

Küpseta 180-kraadises ahjus 30‒40 minutit, kuni kartulid-maapirnid on küpsed.

Posted in: Maapirnitoidud Tagged: Pearoad, Soojad toidud, Soolased toidud

Copyright © 2023 Maapirnitalu.

Lifestyle WordPress Theme by themehit.com