Ühest karaskist saab umbes 8 tk
Valmistamisaeg 15 minutit + 20-25 minutit ahjus
- 200 g maapirne
- 1 muna
- 1 tl soola
- 1 tl suhkrut
- 2,5 dl hapupiima
- 2 sl õli või sulatatud võid
- 3,5 dl odrajahu
- 1 dl maapirnilehepulbrit
- 1 tl söögisoodat
- 0,75 dl kõrvitsa-, lina-, seesami- ja päevalilleseemneid
Koori maapirnid ja riivi peene riiviga.
Klopi muna soola ja suhkruga lahti. Lisa riivitud maapirn, hapupiim, õli või sulatatud või, sooda ning maapirnilehepulbriga segatud jahu.
Tõsta tainas võiga määritud pannile või vormi (20x20 cm) ja riputa peale seemned. Küpseta 200-kraadises ahjus 20‒25 minutit, kuni karask on pealt kuldne. Serveeri soojalt maitsevõiga.
