Maapirnitalu

Mahekasvatatud maapirn

  • Avaleht
  • Meie lugu
  • Tooted
  • Maapirnist
    • Mis on maapirn?
    • 7 põhjust, miks maapirni süüa
    • Mis on inuliin?
    • Maapirni kasvatamine
    • Maapirnist rahvameditsiinis
    • Huvitavat
    • Maapirnist meedias
  • Maapirnitoidud
  • Kontakt

Maapirnikarask

4. okt. 2016 by admin

Ühest karaskist saab umbes 8 tk

Valmistamisaeg 15 minutit + 20-25 minutit ahjus

  • 200 g maapirne
  • 1 muna
  • 1 tl soola
  • 1 tl suhkrut
  • 2,5 dl hapupiima
  • 2 sl õli või sulatatud võid
  • 3,5 dl odrajahu
  • 1 dl maapirnilehepulbrit
  • 1 tl söögisoodat
  • 0,75 dl kõrvitsa-, lina-, seesami- ja päevalilleseemneid

Koori maapirnid ja riivi peene riiviga.

Klopi muna soola ja suhkruga lahti. Lisa riivitud maapirn, hapupiim, õli või sulatatud või, sooda ning maapirnilehepulbriga segatud jahu.

Tõsta tainas võiga määritud pannile või vormi (20x20 cm) ja riputa peale seemned. Küpseta 200-kraadises ahjus 20‒25 minutit, kuni karask on pealt kuldne. Serveeri soojalt maitsevõiga.

Posted in: Maapirnitoidud Tagged: Külmad toidud, Küpsetised, Lihata toidud, Lisandid, Soojad toidud, Soolased toidud

Copyright © 2021 Maapirnitalu.

Lifestyle WordPress Theme by themehit.com