Maapirnitalu

Mahekasvatatud maapirn

  • Avaleht
  • Meie lugu
  • Tooted
  • Maapirnist
    • Mis on maapirn?
    • 7 põhjust, miks maapirni süüa
    • Mis on inuliin?
    • Maapirni kasvatamine
    • Maapirnist rahvameditsiinis
    • Huvitavat
    • Maapirnist meedias
  • Maapirnitoidud
  • Kontakt

Maapirnikook toorjuustuga

4. okt. 2016 by admin

Ühest koogist saab umbes 10 tk

Valmistamisaeg 20 minutit + 1 tund ahjus + 2 tundi külmkapis

  • Põhi:
    • 4 dl jahu
    • 3 dl suhkrut
    • 1 tl vanillsuhkrut
    • 1 tl soola
    • 1 tl küpsetuspulbrit
    • 1 tl kaneeli
    • 1 tl riivitud muskaatpähklit
    • 3 muna
    • 3 dl rapsiõli
    • 2 dl kreeka pähkleid
    • 300 g maapirni
  • Toorjuustu-apelsinikreem:
    • 200 g maitsestamata toorjuustu
    • 3 dl tuhksuhkrut
    • 1 apelsin

Sega omavahel kuivained (jahu, suhkrud, sool, küpsetuspulber, kaneel ja muskaat). Klopi hulka munad ja rapsiõli.

Lisa hakitud kreeka pähklid ja peene riiviga riivitud maapirnid ning sega ühtlaseks tainaks.

Tõsta tainas 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse ja küpsetuspaberiga kaetud koogivormi ning silu tasaseks. Küpseta 180-kraadises ahjus 60 minutit või kuni sissetorgatud tikk väljub puhtana.

Vahusta toasoe toorjuust tuhksuhkruga. Lisa pressitud apelsinimahl.

Määri glasuur jahtunud koogi peale ja pane kook paariks tunniks külmkappi. Kaunista pohlakrõpsude või muu meelepärasega.

Posted in: Maapirnitoidud Tagged: Külmad toidud, Küpsetised, Lihata toidud, Magustoidud

Copyright © 2023 Maapirnitalu.

Lifestyle WordPress Theme by themehit.com