Ühest koogist saab umbes 10 tk
Valmistamisaeg 20 minutit + 1 tund ahjus + 2 tundi külmkapis
- Põhi:
- 4 dl jahu
- 3 dl suhkrut
- 1 tl vanillsuhkrut
- 1 tl soola
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl kaneeli
- 1 tl riivitud muskaatpähklit
- 3 muna
- 3 dl rapsiõli
- 2 dl kreeka pähkleid
- 300 g maapirni
- Toorjuustu-apelsinikreem:
- 200 g maitsestamata toorjuustu
- 3 dl tuhksuhkrut
- 1 apelsin
Sega omavahel kuivained (jahu, suhkrud, sool, küpsetuspulber, kaneel ja muskaat). Klopi hulka munad ja rapsiõli.
Lisa hakitud kreeka pähklid ja peene riiviga riivitud maapirnid ning sega ühtlaseks tainaks.
Tõsta tainas 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse ja küpsetuspaberiga kaetud koogivormi ning silu tasaseks. Küpseta 180-kraadises ahjus 60 minutit või kuni sissetorgatud tikk väljub puhtana.
Vahusta toasoe toorjuust tuhksuhkruga. Lisa pressitud apelsinimahl.
Määri glasuur jahtunud koogi peale ja pane kook paariks tunniks külmkappi. Kaunista pohlakrõpsude või muu meelepärasega.
