Neljale sööjale
Valmistamisaeg 30 minutit + 20-30 minutit ahjus
- 500 g kohafileed (või mõnd muud kala)
- 2 sl sidrunist pressitud mahla
- soola ja musta pipart
- 0,75 dl hakitud tilli ja murulauku
- Püree: 500 g maapirne
- 25 g võid
- 1 sl täisteranisujahu
- soola ja valget pipart
- 2 sl toorjuustu
- 1 munakollane
- 1 dl riivitud juustu (näiteks Västerbottensost)
Maitsesta kohafileed soola ja pipraga ning pigista sidrunist mahla peale.
Lao kalafileed ahjuvormi ja puista peale hakitud maitserohelist. Pane 30 minutiks külmkappi maitsestuma.
Samal ajal keeda kooritud maapirnid väheses vees pehmeks. Kalla enamus keeduveest ära (hoia igaks juhuks alles, kui on vaja püreele vedelikku lisada). Tambi pudruks või püreesta sauseguriga. Lisa vajadusel veel keeduvedelikku, kuni saad paraja püree.
Lisa jahu, sool, pipar, toorjuust ja munakollane ning sega ühtlaseks püreeks. Laota püree kalale ja puista üle riivjuustuga. Küpseta 200-kraadises ahjus 20‒30 minutit või kuni püree on pealt kaunilt pruunikas.
