Neljale sööjale
Valmistamisaeg 40 minutit
- 250 g maapirni
- 4 šalottsibulat
- 2 küüslauguküünt
- 50 g + 2 sl võid
- 300 g risotoriisi
- 1 dl kuiva valget veini
- 1 l köögiviljapuljongit
- 100 g riivitud parmesani
- sidrunimahla
- soola ja musta pipart
- serveerimiseks tüümianilehti
Koori maapirnid ja lõika väikesteks kuubikuteks. Koori ja haki sibulad ja küüslauk.
Kuumuta potis 2 sl võid. Lisa sibul ja küüslauk ning hauta madalal kuumusel klaasjaks.
Lisa risotoriis ja kuumuta pidevalt segades, kuni riis on kergelt läbipaistev. Lisa valge vein ja sega, kuni see on imendunud.
Lisa maapirnikuubikud ja sega läbi. Lisa kulbitäis kuuma puljongit ja sega. Uus kulbitäis puljongit lisa alles siis, kui eelmine on riisi sisse imendunud. Kuumuta segades ja vedeliku lisamist jätkates umbes 20 minutit või kuni riis on al dente.
Sega sisse 50 g võid, sidrunimahl ja 75 g riivitud parmesan. Maitsesta soola-pipraga.
Serveeri hakitud tüümiani ja ülejäänud riivitud parmesaniga.
