Maapirnitalu

Mahekasvatatud maapirn

  • Avaleht
  • Meie lugu
  • Tooted
  • Maapirnist
    • Mis on maapirn?
    • 7 põhjust, miks maapirni süüa
    • Mis on inuliin?
    • Maapirni kasvatamine
    • Maapirnist rahvameditsiinis
    • Huvitavat
    • Maapirnist meedias
  • Maapirnitoidud
  • Kontakt

Pikkpoiss maapirni ja porgandiga

13. sept. 2016 by admin

Neljale-kuuele sööjale

Valmistamisaeg 50 minutit

  • 600 g hakkliha
  • 200 g porgandit
  • 200 g maapirni
  • 1 sibul
  • 2‒3 küüslauguküünt
  • 2 muna
  • 1,5 tl soola
  • 1 tl musta pipart
  • 1 tl riivitud muskaatpähklit
  • 1 dl hakitud lehtpeterselli
  • peale 1 sl oliiviõli ja seesamiseemneid

 

Haki sibul ja küüslauk ning prae mõni minut pannil võis.

Riivi porgandid ja maapirnid peene riiviga. Sega koos praetud sibulaga hakkliha hulka. Lisa ka munad ja maitseained ning sega ühtlaseks.

Tõsta segu võiga määritud piklikku keeksivormi ja silu pealt märja käega tasaseks. Määri pealt veel oliiviõliga.

Küpseta 200-kraadises ahjus 30‒40 minutit või kuni hakklihapäts on läbi küpsenud. 10‒15 minutit enne küpsemise lõppu puista peale seesamiseemneid. Võta ahjust ja lase15 minutit fooliumi all jahtuda. Seejärel lõika viiludeks.

Posted in: Maapirnitoidud Tagged: Pearoad, Soojad toidud, Soolased toidud

Copyright © 2023 Maapirnitalu.

Lifestyle WordPress Theme by themehit.com