Neljale-kuuele sööjale
Valmistamisaeg 50 minutit
- 600 g hakkliha
- 200 g porgandit
- 200 g maapirni
- 1 sibul
- 2‒3 küüslauguküünt
- 2 muna
- 1,5 tl soola
- 1 tl musta pipart
- 1 tl riivitud muskaatpähklit
- 1 dl hakitud lehtpeterselli
- peale 1 sl oliiviõli ja seesamiseemneid
Haki sibul ja küüslauk ning prae mõni minut pannil võis.
Riivi porgandid ja maapirnid peene riiviga. Sega koos praetud sibulaga hakkliha hulka. Lisa ka munad ja maitseained ning sega ühtlaseks.
Tõsta segu võiga määritud piklikku keeksivormi ja silu pealt märja käega tasaseks. Määri pealt veel oliiviõliga.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30‒40 minutit või kuni hakklihapäts on läbi küpsenud. 10‒15 minutit enne küpsemise lõppu puista peale seesamiseemneid. Võta ahjust ja lase15 minutit fooliumi all jahtuda. Seejärel lõika viiludeks.
