Neljale sööjale
Valmistamisaeg 30 minutit + 30 minutit ahjus
- 600 g hakkliha
- 500 g kukeseeni
- 2 sibulat
- meresoola ja musta pipart
- Köögiviljapüree:
- 700 g värskeid kartuleid
- 300 g maapirne
- 2 porgandit
- 50 g võid
- soola
- peale 1 pakk (125 g) mozzarella-kirsse või muud riivjuustu
Koori maapirnid, porgandid ja kartulid, tükelda ning keeda pehmeks.
Samal ajal haki sibulad ja tükelda suuremad kukeseened. Prae sibul pannil klaasjaks ja tõsta kaussi. Siis prae pannil hakkliha ja lisa ka seened. Prae koos umbes 10 minutit ja sega hulka sibulad.
Kalla suurem osa kartulite-porgandite keeduveest ära. Ülejäänud vedelik tambi koos juurviljaga pudruks. Lisa või ja maitsesta soolaga.
Tõsta seene-hakklihasegu ahjuvormi ja kata juurviljapüreega.
Küpseta 200 kraadi juures 15‒20 minutit.
Jaga peale mozzarella-pallid ja küpseta veel 10 minutit, kuni juust on sulanud. Serveeri värske salatiga.
