Külmkuivatatud maapirni krõbuskid

Eestimaisest maapirnist külmkuivatusmeetodil valmistatud kõrbuskites on alles kõik maapirnis sisalduvad mineraalid ja vitamiinid. Neid võib süüa niisama või segada peenestatult näiteks müsli hulka.

Maapirni mugulad sisaldavad inimorganismile tähtsaid mineraalaineid ja mikroelemente, eriti kaaliumi, kroomi ja magneesiumi. Maapirn ei sisalda tärklist, selle asemel on süsivesikuliseks varuaineks inuliin, mistõttu sobib maapirn suurepäraselt ka diabeetikutele.

Maapirn vähendab magusaisu, elavdab ainevahetust ja normaliseerib söögiisu. Selles sisalduv inuliin alandab halva kolesterooli taset, parandab kaltsiumi ja magneesiumi imendumist

Alguses ei tasuks maapirni söömisega liialdada, kuna inuliin võib tekitada puhitusi. Kui alustada maapirni ja maapirnitoodete tarbimist väiksemate kogustega, siis jõuab soolestikus tekkida liigirikas ja tasakaalustatud mikrofloora (kasulikud piimhappebakterid). Järgnevalt võib koguseid vähehaaval suurendada, mis loob aluse tugevale immuunsüsteemile.

Soovitatav kogus on 10-30g.