7 põhjust, miks maapirni süüa

 ✧ Maapirni mugulad sisaldavad inimorganismile tähtsaid mineraalaineid ja mikroelemente, eriti kaaliumi, kroomi ja magneesiumit.

✧ Maapirn vähendab magusaisu, elavdab ainevahetust ja normaliseerib söögiisu.

✧ Maapirn ei sisalda tärklist, selle asemel on süsivesikuliseks varuaineks inuliin, mistõttu sobib maapirn suurepäraselt maiustamiseks ka diabeetikutele.

✧ Maapirnis sisalduv inuliin on soodne toiduallikas meie seedekulglas leiduvatele kasulikele bakteritele ja muudab nii seedekulglas elutseva bakterkoosluse vahekorda meile soodsas suunas.

✧ Inuliin alandab kolesterooli taset, aitab organismist väljutada mürgiseid aineid ning parandab kaltsiumi ja magneesiumi imendumist tagades nii luude tugevuse.

✧ Maapirnil on ka antisklerootiline mõju ja võime parandada veresoonte seinte olukorda.

✧ Maapirni värsket mahla kasutatakse mao ülihappesuse vähendamiseks, mao ja soolestiku talitluse normaliseerimiseks. Mahl on ka põletikuvastase toimega.