Neljale sööjale
Valmistamisaeg 30 minutit + 15-20 minutit taina paisumiseks
- 600 g maapirni
- friteerimiseks õli
- Tainas: 1 dl naturaalset kalja
- 1,5 dl jahu
- 1 munavalge
- soola
- 1 sl õli
- Küüslaugu-ingveri dipikaste:
- 1,5 dl majoneesi
- 1 sl heledat sojakastet
- 1 purustatud küüslauguküüs
- 2 tl riivitud ingverit
Koori maapirnid, keeda soolakas vees 5 minutit, nõruta ja jahuta. Lõika sõltuvalt suurusest pooleks või neljaks.
Sega jahu kaljaga, maitsesta soolaga ja jäta 15–20 minutiks seisma.
Klopi paisunud jahule hulka vahustatud munavalge ja õli.
Kuumuta kastruli põhjas 3‒4-sentimeetrine kiht õli. Kasta maapirnitükid tainasse ja friteeri kuldpruuniks.
