Maapirnitalu

Mahekasvatatud maapirn

  • Avaleht
  • Meie lugu
  • Tooted
  • Maapirnist
    • Mis on maapirn?
    • 7 põhjust, miks maapirni süüa
    • Mis on inuliin?
    • Maapirni kasvatamine
    • Maapirnist rahvameditsiinis
    • Huvitavat
    • Maapirnist meedias
  • Maapirnitoidud
  • Kontakt

Kaljatainas friteeritud maapirnid

14. sept. 2016 by admin

Neljale sööjale

Valmistamisaeg 30 minutit + 15-20 minutit taina paisumiseks

  • 600 g maapirni
  • friteerimiseks õli
  • Tainas: 1 dl naturaalset kalja
  • 1,5 dl jahu
  • 1 munavalge
  • soola
  • 1 sl õli
  • Küüslaugu-ingveri dipikaste:
    • 1,5 dl majoneesi
    • 1 sl heledat sojakastet
    • 1 purustatud küüslauguküüs
    • 2 tl riivitud ingverit

 

Koori maapirnid, keeda soolakas vees 5 minutit, nõruta ja jahuta. Lõika sõltuvalt suurusest pooleks või neljaks.

Sega jahu kaljaga, maitsesta soolaga ja jäta 15–20 minutiks seisma.

Klopi paisunud jahule hulka vahustatud munavalge ja õli.

Kuumuta kastruli põhjas 3‒4-sentimeetrine kiht õli. Kasta maapirnitükid tainasse ja friteeri kuldpruuniks.

 

Posted in: Maapirnitoidud Tagged: Eelroad, Lihata toidud, Pearoad, Soojad toidud, Soolased toidud, Suupisted

Copyright © 2022 Maapirnitalu.

Lifestyle WordPress Theme by themehit.com