Maapirnitalu

Mahekasvatatud maapirn

  • Avaleht
  • Meie lugu
  • Tooted
  • Maapirnist
    • Mis on maapirn?
    • 7 põhjust, miks maapirni süüa
    • Mis on inuliin?
    • Maapirni kasvatamine
    • Maapirnist rahvameditsiinis
    • Huvitavat
    • Maapirnist meedias
  • Maapirnitoidud
  • Kontakt

Lihapallid maapirniga

3. okt. 2016 by admin

Neljale sööjale

Valmistamisaeg 25 minutit + 10-12 minutit ahjus

  • 150 g maapirni
  • 500 g segahakkliha
  • 2 sibulat
  • 1 sl hakitud tilli
  • peotäis hakitud petersellilehti
  • 2 tl jahvatatud köömneid
  • soola ja musta pipart
  • praadimiseks õli
  • Jogurtikaste:
    • 4 dl maitsestamata jogurtit
    • 2 sl oliiviõli
    • 1 väike kurk
    • 1 tomat
    • 1 sl hakitud mündilehti
    • 2 küüslauguküünt
    • soola ja musta pipart

 

Sega jogurti hulka oliiviõli, peeneks hakitud kurk ja tomat, mündilehed ja purustatud küüslauk. Maitsesta soola ja pipraga ning pane külmkappi maitsestuma.

Koori maapirnid, riivi hästi peene riiviga ja sega hakkliha hulka. Lisa hästi peeneks hakitud sibulad, petersellilehed, till ja jahvatatud köömned. Maitsesta soola ja pipraga.

Vormi massist väikesed 1‒1,5 cm suurused pallikesed ja prae pannil õlis igast küljest pruuniks.

Kuumuta ahi 180 kraadini, tõsta pallid ahjuvormi ja küpseta 10‒12 minutit. Serveeri jogurtikastmega.

Posted in: Maapirnitoidud Tagged: Eelroad, Pearoad, Soojad toidud, Soolased toidud, Suupisted

Copyright © 2023 Maapirnitalu.

Lifestyle WordPress Theme by themehit.com