Neljale-kuuele sööjale
Valmistamisaeg 15 minutit
- 1 kg maapirni
- soovi korral ka porgandit, brokolit, lillkapsast jne
- Hummus:
- 400-grammine purk kikerherneid
- 2‒3 sl tahini’t ehk seesamiseemnepastat
- 1 dl mahedat extra virgin oliiviõli
- 2 suurt küüslauguküünt
- 2 sl sidrunist pressitud mahla
- 1 tl soola
- 1 tl karripulbrit
- 1 tl Cayenne’i pipart
Nõruta kikerherned, pese sõelal voolava vee all ja püreesta.
Lisa õli, sidrunimahl, pressitud küüslauk, tahini ja maitseained ning töötle ühtlaseks pastaks.
Koori ja viiluta maapirnid. Pigista sidrunist mahla peale, muidu maapirn seistes tumeneb. Tükelda soovi korral ka teised köögiviljad ja serveeri koos hummusega.
