Maapirnitalu

Mahekasvatatud maapirn

  • Avaleht
  • Meie lugu
  • Tooted
  • Maapirnist
    • Mis on maapirn?
    • 7 põhjust, miks maapirni süüa
    • Mis on inuliin?
    • Maapirni kasvatamine
    • Maapirnist rahvameditsiinis
    • Huvitavat
    • Maapirnist meedias
  • Maapirnitoidud
  • Kontakt

Maapirniamps hummusega

31. aug. 2016 by admin

Neljale-kuuele sööjale

Valmistamisaeg 15 minutit

  • 1 kg maapirni
  • soovi korral ka porgandit, brokolit, lillkapsast jne
  • Hummus:
    • 400-grammine purk kikerherneid
    • 2‒3 sl tahini’t ehk seesamiseemnepastat
    • 1 dl mahedat extra virgin oliiviõli
    • 2 suurt küüslauguküünt
    • 2 sl sidrunist pressitud mahla
    • 1 tl soola
    • 1 tl karripulbrit
    • 1 tl Cayenne’i pipart

 

Nõruta kikerherned, pese sõelal voolava vee all ja püreesta.

Lisa õli, sidrunimahl, pressitud küüslauk, tahini ja maitseained ning töötle ühtlaseks pastaks.

Koori ja viiluta maapirnid. Pigista sidrunist mahla peale, muidu maapirn seistes tumeneb. Tükelda soovi korral ka teised köögiviljad ja serveeri koos hummusega.

 

Posted in: Maapirnitoidud Tagged: Eelroad, Külmad toidud, Lihata toidud, Soolased toidud, Suupisted

Copyright © 2021 Maapirnitalu.

Lifestyle WordPress Theme by themehit.com