Neljale sööjale
Valmistamisaeg 30-40 minutit
- 1 kg maapirne
- 2 kartulit
- 1 sibul
- 1 l köögiviljapuljongit
- 1 dl kuiva valget veini
- 1 dl vahukoort
- soola ja musta pipart
- Cappuccino-vaht: 2 dl rasvatut piima
- Maapirnikrõpsud:
- 1 maapirn
- 1 dl rapsiõli
- kaunistamiseks trühvli- või oliiviõli
Koori maapirnid ja kartulid ning lõika sektoriteks. Koori ja haki sibul.
Kuumuta 6‒7 dl puljongit keemiseni. Lisa maapirnid, kartulid ja sibul ning keeda 15‒20 minutit. Püreesta sauseguriga sametiseks.
Lisa ülejäänud puljong, vein ja vahukoor ning keeda veel mõned minutid. Viimistle maitse soola ja pipraga.
Vahu tegemiseks kuumuta piim kastrulis ja vahusta piimavahustajaga.
Kaunistamiseks mõeldud maapirnikrõpsude tegemiseks koori maapirn ja lõika sellest imeõhukesed laastud. Kuumuta väikeses potis õli ja küpseta maapirnilaastud õlis kaunilt helepruuniks. Nõruta majapidamispaberil.
Jaga supp taldrikutesse või tassidesse. Kaunista piimavahu, trühvli- või oliiviõli ja maapirnilaastudega.
