Neljale sööjale
Valmistamisaeg 45 minutit + 1 tund külmkapis
- 250 g maapirni
- 1 muna
- 8 sl jahu
- 300 g riivjuustu
- soola ja musta pipart
- paneerimiseks riivsaia
- friteerimiseks õli
- Dipikaste:
- 1 dl hapukoort või maitsestamata jogurtit
- 1 dl majoneesi
- 2‒3 tl magusat tšillikastet
- soola
- 2 sl hakitud tilli
Sega kokku dipikaste ja pane külmkappi maitsestuma.
Koori maapirnid, tükelda ja hauta väheses vees pehmeks. Lase jahtuda ja püreeri või riivi peeneks.
Klopi jahu lahtiklopitud muna hulka ning sega sisse riivjuust ja maapirnipüree. Maitsesta soola ja pipraga. Pane pooleks tunniks külmkappi.
Vormi segust väikesed pallid ja veereta riivsaias. Pane veel pooleks tunniks külmkappi.
Friteeri pallid õlis pruuniks ja krõbedaks või küpseta neid 225-kraadises ahjus 10‒12 minutit. Õlis küpsenud pallid on mõnusalt krõbedad, ahjus valmistatud aga tervislikumad. Serveeri dipikastmega.
