Maapirnitalu

Mahekasvatatud maapirn

  • Avaleht
  • Meie lugu
  • Tooted
  • Maapirnist
    • Mis on maapirn?
    • 7 põhjust, miks maapirni süüa
    • Mis on inuliin?
    • Maapirni kasvatamine
    • Maapirnist rahvameditsiinis
    • Huvitavat
    • Maapirnist meedias
  • Maapirnitoidud
  • Kontakt

Maapirnipallid dipikastmega

14. sept. 2016 by admin

Neljale sööjale

Valmistamisaeg 45 minutit + 1 tund külmkapis

  • 250 g maapirni
  • 1 muna
  • 8 sl jahu
  • 300 g riivjuustu
  • soola ja musta pipart
  • paneerimiseks riivsaia
  • friteerimiseks õli
  • Dipikaste:
    • 1 dl hapukoort või maitsestamata jogurtit
    • 1 dl majoneesi
    • 2‒3 tl magusat tšillikastet
    • soola
    • 2 sl hakitud tilli

 

Sega kokku dipikaste ja pane külmkappi maitsestuma.

Koori maapirnid, tükelda ja hauta väheses vees pehmeks. Lase jahtuda ja püreeri või riivi peeneks.

Klopi jahu lahtiklopitud muna hulka ning sega sisse riivjuust ja maapirnipüree. Maitsesta soola ja pipraga. Pane pooleks tunniks külmkappi.

Vormi segust väikesed pallid ja veereta riivsaias. Pane veel pooleks tunniks külmkappi.

Friteeri pallid õlis pruuniks ja krõbedaks või küpseta neid 225-kraadises ahjus 10‒12 minutit. Õlis küpsenud pallid on mõnusalt krõbedad, ahjus valmistatud aga tervislikumad. Serveeri dipikastmega.

Posted in: Maapirnitoidud Tagged: Eelroad, Lihata toidud, Soolased toidud, Suupisted

Copyright © 2023 Maapirnitalu.

Lifestyle WordPress Theme by themehit.com