Maapirnitalu

Mahekasvatatud maapirn

  • Avaleht
  • Meie lugu
  • Tooted
  • Maapirnist
    • Mis on maapirn?
    • 7 põhjust, miks maapirni süüa
    • Mis on inuliin?
    • Maapirni kasvatamine
    • Maapirnist rahvameditsiinis
    • Huvitavat
    • Maapirnist meedias
  • Maapirnitoidud
  • Kontakt

Soe maapirnisalat

13. juuli 2016 by admin

Neljale eelroaks, kahele pearoaks

Valmistamisaeg 30 minutit

  • 400 g maapirne
  • 150 g maasuitsuliha või peekonit
  • 200 g türgi ube
  • soola ja musta pipart
  • 1,5 dl vett
  • 50 g spinati- või mangoldilehti
  • 1 sidrun

 

Lõika peekon või suitsuliha peenteks ribadeks ja pruunista pannil. Tõsta köögipaberile ja nõruta.

Koori ja viiluta maapirnid ning prae pannil olevas peekonirasvas umbes 3 minutit, kuni need saavad pisut värvi.

Lisa oad, maitsesta soola ja pipraga ning kuumuta minutike. Kalla juurde vesi ja keeda umbes 5 minutit, kuni vesi on aurustunud. Lisa mangoldi- või spinatilehed ja kuumutaveel korra läbi.

Tõsta panni sisu taldrikutele ning jaga peale suitsuliha või peekonitükid. Pigista peale sidrunist pressitud mahla. Vajadusel maitsesta soola ja pipraga. Söö kohe.

Posted in: Maapirnitoidud Tagged: Eelroad, Pearoad, Salatid, Soojad toidud, Soolased toidud

Copyright © 2023 Maapirnitalu.

Lifestyle WordPress Theme by themehit.com