Neljale eelroaks, kahele pearoaks
Valmistamisaeg 30 minutit
- 400 g maapirne
- 150 g maasuitsuliha või peekonit
- 200 g türgi ube
- soola ja musta pipart
- 1,5 dl vett
- 50 g spinati- või mangoldilehti
- 1 sidrun
Lõika peekon või suitsuliha peenteks ribadeks ja pruunista pannil. Tõsta köögipaberile ja nõruta.
Koori ja viiluta maapirnid ning prae pannil olevas peekonirasvas umbes 3 minutit, kuni need saavad pisut värvi.
Lisa oad, maitsesta soola ja pipraga ning kuumuta minutike. Kalla juurde vesi ja keeda umbes 5 minutit, kuni vesi on aurustunud. Lisa mangoldi- või spinatilehed ja kuumutaveel korra läbi.
Tõsta panni sisu taldrikutele ning jaga peale suitsuliha või peekonitükid. Pigista peale sidrunist pressitud mahla. Vajadusel maitsesta soola ja pipraga. Söö kohe.
