Maapirnitalu

Mahekasvatatud maapirn

  • Avaleht
  • Meie lugu
  • Tooted
  • Maapirnist
    • Mis on maapirn?
    • 7 põhjust, miks maapirni süüa
    • Mis on inuliin?
    • Maapirni kasvatamine
    • Maapirnist rahvameditsiinis
    • Huvitavat
    • Maapirnist meedias
  • Maapirnitoidud
  • Kontakt

Vürtsikas maapirnikeeks

4. okt. 2016 by admin

Ühest keeksist saab umbes 20 tk

Valmistamisaeg 15 minutit + 50 minutit ahjus

  • 1 sl võid + riivsaia
  • 500 g maapirne
  • 1 sidrun või apelsin
  • 100 g metspähkleid
  • 2 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 2 dl õli
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 2 dl nisujahu
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 1 tl kaneeli
  • 1 tl purustatud kardemoni
  • 1 tl jahvatatud nelki

Määri keeksivorm võiga ja puista üle riivsaiaga.

Koori maapirnid ja riivi peene riiviga. Pigista tumenemise vältimiseks peale sidrunist või apelsinist pressitud mahla.

Haki pähklid. Vahusta toasoojad munad suhkruga, siis vahusta hulka ka õli. Teises kausis sega jahu, küpsetuspulber ja maitseained ning lisa munavahu hulka. Lisa ka riivitud maapirn ja hakitud pähklid ning sega ühtlaseks tainaks.

Kummuta tainas ettevalmistatud vormi. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 50 minutit või kuni sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Enne vormist välja võtmist lase jahtuda.

Pidulikumal puhul kaunista küpsetis pealt tuhksuhkru, sidrunikoore ja- mahlaga maitsestatud toorjuustuglasuuriga.

Posted in: Maapirnitoidud Tagged: Külmad toidud, Küpsetised, Lihata toidud, Magustoidud, Soojad toidud

Copyright © 2023 Maapirnitalu.

Lifestyle WordPress Theme by themehit.com